Як облаштувати зручну пральню? Де розмітити та чим обладнати?
Як облаштувати зручну пральню? Де розмітити та чим обладнати?

У квартирі є не так багато місць, де можна розмістити пральню. Добре, коли є кладова, за стіною якої розміщена кухня чи ванна кімната. Тоді можна легко підвести воду та каналізаційну трубу. В інших випадках зону для прання доводиться організовувати у санвузлі, ховаючи пралку за перегородкою чи у технічній шафі. 

Окрім доступу до води та каналізації, у пральні потрібно встановити витяжний вентилятор, який відводитиме вологе повітря у вентиляційну систему. Якщо пральна та сушильна машини розташовані у шафі, вентиляційний вихід можна зробити всередині. Але не забудьте про технічні отвори у фасадах, які також потрібні для провітрювання. 

В інших випадках зону для прання доводиться організовувати у санвузлі

Встановіть рушникосушку

Якщо вам пощастило мати окрему пральню, встановіть у ній електричну сушарку для рушників (дивіться тут https://www.santechshara.ua/santehnika/polotentsesushiteli/), яка швидко сушитиме дрібну білизну та допоможе боротись із вологістю у приміщенні. Сучасні сушарки мають регулювання температури та інтенсивності нагріву, тому виконують роль повноцінного обігрівача. Розмір сушки обирайте, в залежності від площі приміщення. З цим вам допоможе будь-який менеджер магазину сантехніки. 

Встановіть рушникосушку

Чим покрити підлогу та стіни?

Пральня вважається мокрою зоною, тому в ній обов'язково робити гідроізоляцію підлоги, встановлювати датчик протікання та покривати підлогу плиткою. Так ви захистите себе та сусідів знизу від підтоплення. На стіни також можна укладати плитку, але не обов'язково. Подбавши про якісну вентиляцію, ви можете пофарбувати стіни вологостійкою фарбою, покрити шпалерами чи декоративною штукатуркою. Не радимо використовувати керамограніт. Це надміцний матеріал, в якому вкрай складно робити отвори. Тому ви не зможете самостійно встановити рушникосушку чи прибити поличку. 

Як зробити пральню дійсно зручною? 

Найперше подумайте, де зберігати брудну білизну, сушити та прасувати чисту. Для сортування брудного одягу знадобиться кілька кошиків, їх можна заховати у шухляду, або розставити, де вам зручно. Також потрібні місця для зберігання засобів для прання. Якщо у родині є маленькі діти, порошки та капсули краще тримати повище. У окремій пральній потрібно встановити мийку, інакше доведеться щоразу бігати у ванну, що запрати плями на дитячих речах.

Як зробити пральню дійсно зручною?

Маючи електричну сушарку, потрібно продумати місце для сушіння делікатних речей. Це можна робити на балконі, або організувати невелику сушку над пральною машиною. Для компактних приміщень є настінні та стельові сушарки, які у складеному стані не займають місця. Для тих, хто любить прасувати, існують складні дошки, які ховаються у шафу чи кріпляться на стіну. Наостанок, не забудьте про смітник — у дитячих кишенях ви знайдете багато камінців та обгорток від цукерок, які треба кудись викидати. 

Добавил: Loci
Категория: Статьи 1502
Рейтинг: 4.9/7
Всего комментариев: 0
avatar
close