ISW прогнозує, що Крим втратить роль плацдарму для армії Росії
ISW прогнозує, що Крим втратить роль плацдарму для армії Росії

Аналітики вбачають корисний ефект від зусиль України на послаблення російської системи ППО на півострові.

Подальші удари України по системах російської ППО в Криму та недавно переміщених засобах, імовірно, зроблять півострів непридатним для ролі плацдарму російських військ. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті.

Аналітики ISW нагадали про заяви очільника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова про те, що російські війська розмістили в Криму систему протиповітряної оборони С-500 (модернізовану версію С-300) для зміцнення "парасолі" ППО над Кримом. Буданов додав, що РФ раніше не використовувала ЗРК С-500 у бойових діях.

Видання Forbes повідомило, що аеродром Бельбек в тимчасово окупованому Криму стає пасткою, що виснажує російську ППО. Forbes полічив, що внаслідок лише недавніх ударів ЗСУ могли знищити елементи чотирьох або п’яти батарей С-400, хоч російські військові мають понад 50 батарей С-400.

У соцмережі Х з’явилися дані OSINT-аналітиків зі свіжими супутниковими знімками. На них видно, що російські війська розмістили 17 барж біля Керченського мосту, який з'єднує тимчасово окупований Крим з Краснодарським краєм РФ.

Експерти ISW, аналізуючи усі поточні зусилля України, спрямовані на послаблення російської системи ППО в Криму, припускають, що такі заходи можуть мати корисний ефект. Наслідком української кампанії може стати залучення більшої кількості російських засобів ППО в Криму, що знову робить їх вразливими для подальших ударів України.

ISW вже оцінював, що ЗСУ, можливо, проводять організовану кампанію зусиль задля послаблення російської системи ППО, що могло б дозволити Україні більш ефективно використовувати пілотовану авіацію, зокрема винищувачів F-16, в довготерміновій перспективі.

Захід давно підтримує право України завдавати ударів по російських військових об'єктах в тимчасово окупованому Криму. ЗСУ могли б повторити свої успішні удари по військових об'єктах і на території РФ, якби Захід схвалив такі удари в російському тилу, а не тільки подовж кордону, вважають аналітики.
Добавил: Loci
Категория: Украина 431
Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close