Греція продовжила військові навчання, щоб стримати перевалку нафти з РФ
16.07.2024 14:27 442
Греція продовжила військові навчання, щоб стримати перевалку нафти з РФ

Військово-морські заходи запровадили в травні 2024 року і кілька разів продовжували, зазначає Bloomberg.

Греція продовжила військово-морські навчання, що значною мірою стримують транспортування російської нафти поблизу її узбережжя та змушують перенаправляти її в інші місця. Про це повідомляє Bloomberg.

За інформацією Гідрографічної служби Військово-морських сил Греції, навчання в Лаконійській затоці, які мали завершитись в понеділок, 15 липня, триватимуть ще два місяці.

Афіни раніше заявили, що навчання покликані зупинити перевалку російської нафти з борту на борт застарілих суден, яка може становити загрозу для безпеки в морі.

Військово-морські заходи запровадили в травні 2024 року і кілька разів продовжували. З 4 травня, коли заборона набула чинності, в районі навчань не зафіксували жодної перевалки нафти з судна на судно.

Дані компанії Kpler та статистика відстеження суден свідчить, що перевалку переважно здійснюють в інших районах, зокрема у водах біля берегів Єгипту, Мальти та країн Західної Африки.

Нагадаємо, серед країн ЄС залишаються розбіжності щодо заходів, спрямованих на так званий "тіньовий флот" Росії, тобто напівлегальних нафтових танкерів. Греція, Кіпр і Мальта виступили проти таких заходів, стверджуючи, що вони призведуть тільки до того, що судноплавні оператори вдадуться до ще більш непрозорих кроків і збільшать ризик великої морської катастрофи, а отже потенційно завдадуть шкоди всій судноплавній галузі.
Добавил: Loci
Категория: Мир 442
Рейтинг: 4.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close