Дніпро повертається у русло 70-річної давнини
Дніпро повертається у русло 70-річної давнини

Річка Дніпро повертається у своє русло, яке було до будівництва Каховської гідроелектростанції.

Після підриву росіянами дамби Каховської ГЕС вода відступила від берегів на 1300-1600 метрів. Річка Дніпро практично повертається в русло, в якому була 70 років тому. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в Telegram.

Він наголосив, що однією з нагальних потреб у зоні ліквідації наслідків підриву гідроелектростанції залишається вода - як питна, так і технічна.
 
"Зараз її підвозять. Але ми робимо все можливе для того, щоб у найкоротший термін провести комплекс геодезично-розвідувальних робіт, щоб запустити свердловини. Паралельно у нас працюють 10 станцій фільтрації для очищення питної води. Також ми маємо запаси як мінімум на місяць, щоб забезпечити всіх людей питною водою", - розповів Клименко.
 
За словами міністра, зараз проводяться всі необхідні розрахунки, які дозволять спрогнозувати потреби води населенню та спроможності водного басейну річки Дніпро після підриву дамби окупантами.

Нагадаємо,  вночі 6 червня російські війська підірвали дамбу Каховської ГЕС, що викликало масштабне затоплення територій у Херсонській області та завдало значних екологічних, економічних та гуманітарних збитків Україні.

У Кривому Розі вже почалося будівництво водоводу, який має розв'язати проблему водопостачання населення.
Добавил: Loci
Категория: Украина 315
Рейтинг: 4.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close