Ціни на нафту впали на новинах з Китаю
03.09.2024 15:12 909
Ціни на нафту впали на новинах з Китаю

Марка Brent дешевшає через повільне економічне зростання в Китаї, найбільшому у світі імпортері сирої нафти.

Світові ціни на нафту помітно знижуються на занепокоєнні учасників ринку щодо перспектив попиту на "чорне золото". Про це свідчать дані торгів у вівторок, 3 вересня.

Так, вартість листопадових ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures впали на $1,80 (2,32%), до $75,72.

У свою чергу ф'ючерси на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) втратили у ціні $1,19 (1,62%)  і складають $72,36 за барель.

Як повідомляє Reuters, марка Brent дешевшає через повільне економічне зростання в Китаї, найбільшому у світі імпортері сирої нафти. Це збільшило занепокоєння щодо попиту, який затьмарив вплив зупинки видобутку та експорту з Лівії.

Вказано, що індекс менеджерів із закупівель (PMI) Китаю в серпні досяг шестимісячного мінімуму. Країна повідомила про зниження нових експортних замовлень у липні вперше за вісім місяців, а ціни на нове житло зросли в серпні найнижчими темпами цього року.

Разом з тим у Лівії експорт нафти в основних портах був припинений у понеділок, а видобуток по всій країні скорочено. В країні триває протистояння між ворогуючими політичними групами щодо контролю над центральним банком і доходами від нафти.

Також у центрі уваги трейдерів цього тижня буде доповідь про стан ринку праці у США за серпень. Дані будуть оприлюднені в п'ятницю, і опитані Trading Economics аналітики прогнозують, що вони вкажуть на зниження безробіття до 4,2% з 4,3%, а також прискорення приросту кількості робочих місць до 165 тис. зі 114 тис.

Слабка липнева доповідь, з одного боку, підвищила побоювання уповільнення зростання американської економіки, а з іншого – збільшила ймовірність швидкого зниження процентної ставки ФРС США.
Добавил: Loci
Категория: Мир 909
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close