Ціни на газ у Європі знижуються два тижні поспіль
27.12.2022 15:03 110
Ціни на газ у Європі знижуються два тижні поспіль
Температура цього тижня у більшості країн ЄС лишається вищою за середні кліматичні показники.
 
Ціна на природний газ у Європі знову опустилася нижче за $900 за 1 тис. куб. м. Про це свідчать дані лондонської біржі ICE у вівторок, 27 грудня.
 
Вартість січневого ф'ючерса на хабі TTF у Нідерландах знизилася до $892 за 1 тис. куб. м, або 81 євро за МВт·год (виходячи з поточного обмінного курсу євро до долара, ціни на ICE представлені в євро за МВт·год). Загальне зниження ціни з початку дня становить більш ніж 2%.
 
Минулої п'ятниці, 23 грудня, ціна на газ також опустилася нижче за $900. Це сталося вперше з 13 червня.
 
Котирування газу знижуються на тлі теплої погоди у Європі. Температура цього тижня у більшості країн ЄС лишається вищою за середні кліматичні показники, що призвело до зниження відбору газу зі сховищ і зростання закачування у них до рекордних рівнів.
 
Крім того, частка вітрогенерації у виробленні електроенергії ЄС вже тиждень продовжує стабільно триматися біля позначки 20% або вище. А у неділю, 25 грудня, вона взагалі перевищила 31%, що є другим максимальним показником за час спостереження.
 
Зараз ПСГ Європи заповнені на 83,1% (на 11,55% вище, ніж у середньому на цю дату за останні п'ять років), у них 89,94 млрд куб. м газу. Помітно знизилася кількість країн ЄС, які ведуть нетто-відбір газу зі сховищ.
Добавил: Loci
Категория: Мир 110
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close