Бухарестська дев'ятка підтримала членство України в ЄС
23.02.2023 13:49 181
Бухарестська дев'ятка підтримала членство України в ЄС

Лідери дев'яти країн Бухарестської дев'ятки підтримали євроатлантичні устремління України.

Країни Бухарестської дев'ятки підтримали євроатлантичні устремління України та висловили готовність підтримувати її зусилля щодо захисту від агресії Росії.

"Ми вітаємо героїзм українського народу та доблесть його воїнів. Ми віддаємо шану українським військовослужбовцям та військовим жінкам, які захищають свою свободу та наші спільні цінності. Майбутнє України - у Європі. Ми твердо підтримуємо євроатлантичні устремління України", - йдеться у спільній заяві лідерів дев'яти країн, прийнятій на саміті у Варшаві.

Глави держав та урядів Болгарії, Чехії, Естонії, Угорщини, Латвії, Литви, Польщі, Румунії та Словаччини також засудили війну Росії проти України.

"Винних у звірствах і воєнних злочинах буде притягнуто до відповідальності. Ми сповнені рішучості підтримувати міжнародний тиск на Росію. Ми також засуджуємо всіх, у тому числі Білорусь, які активно сприяють агресивній війні РФ проти України", - заявили вони.

Лідери країн Бухарестської дев'ятки наголосили, що продовжуватимуть підтримувати зусилля України у здійсненні свого законного права на захист від російської агресії, відновлення повного контролю над своєю територією та права на звільнення окупованих територій у межах своїх міжнародно визнаних кордонів.

Раніше глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що Україна належить до сім'ї ЄС, європейської культури та цивілізації і точно буде членом об'єднання.
Добавил: Loci
Категория: Мир 181
Рейтинг: 3.2/5
Всего комментариев: 0
avatar
close