Білорусь заявила про збільшення експорту товарів, "незважаючи на санкції"
03.03.2023 13:43 250
Білорусь заявила про збільшення експорту товарів,

Мінськ стверджує, що торік він нібито збільшив постачання молокопродуктів до Польщі та інших країн ЄС. 

Білорусь нібито збільшила експорт молочних продуктів до європейських країн минулого року, незважаючи на економічні обмеження західних країн. Про це заявив перший заступник міністра сільського господарства та продовольства РБ Сергій Федченко, повідомляє провладне білоруське інформагентство БелТА у п'ятницю, 3 березня.
 
Він стверджує, що постачання таких товарів до Польщі зросло у півтора рази.
 
"Зазначу, що попри санкції Білорусь не зменшила експорт молочної продукції ні до Росії, ні до країн Західної Європи. Навпаки, ми наростили експорт у півтора рази до Польщі та інших країн ЄС", - запевняє представник правлячого режиму РБ.
 
За словами чиновника, у країні "нараховується 1,5 тис. ферм з новітнім обладнанням" і санкції нібито "не додали проблем", тому його за потреби імпортне обладнання "цілком можливо замінити білоруським".
 
"На поточний момент виробництво молока в країні зросло на 5% до рівня 2022 року. Упевнений, що ми й надалі нарощуватимемо це виробництво, а також експорт молочних продуктів за межі Білорусі", - вважає Федченко.
 
Чиновник запевняє, що експорт сільськогосподарської продукції за 2022 рік досяг 8,3 млрд доларів, зростання склало майже 30%.
 
Нагадаємо, Євросоюз продовжив санкції проти формального лідера Білорусі Олександра Лукашенка та його оточення. Обмеження діятимуть щонайменше до кінця лютого 2024 року.
 
Крім того, Лукашенко заявив, що, незважаючи на санкції, Білорусь разом із Росією виробляє різні типи озброєнь та продає їх у 57 країн.
Добавил: Loci
Категория: Мир 250
Рейтинг: 3.5/2
Всего комментариев: 0
avatar
close