У ЗСУ заявили про зменшення "снарядного голоду" на Куп'янському напрямку
У ЗСУ заявили про зменшення

Постійне поповнення резервів росіян є однією з головних проблем на Харківському напрямку, деякі батальйони відновлюються за три дні.

Начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш заявив, що на Куп'янському напрямку "снарядний голод" зменшився майже у два рази. Росіяни почали підвозити штурмовиків до лінії фронту. Про це він розповів в ефірі телемарафону.

За словами Євлаша, на Куп'янському напрямку росіяни протягом тривалого часу активно використовують КАБи. Крім того, противник застосовує піхоту, мотострілецькі, десантні полки, різну техніку для наближення головної мети - окупації Куп'янська.

Речник Східного угруповання військ ЗСУ зазначив, що постійне поповнення резервів росіян є однією з головних проблем на Харківському напрямку, деякі батальйони відновлюються за три дні.

Він також розповів, що через погодні умови окупанти почали активно використовують багі, щоб доставляти штурмові підрозділи на фронт.

Як зазначив Євлаш, співвідношення артилерійських снарядів на Харківському напрямку у 2023 році було Україна 1:12 РФ; у 2024 році - Україна 1:7 РФ.

За його словами, збільшення снарядів дійсно відчули на фронті, наразі "голоду” майже немає, проте українські військові навчилися влучніше стріляти по ворогу.

"Частина резерву росіян використовується для укріплення кордону зі сторони Росії", - заявив Євлаш.
Добавил: Loci
Категория: Украина 210
Рейтинг: 0.0/0
Теги: ВСУ
Всего комментариев: 0
avatar
close