Путін не досяг жодної з основних цілей - Пентагон
Путін не досяг жодної з основних цілей - Пентагон
У Міноборони США вважають, що армія РФ відстає від своїх планів на два тижні. При цьому стратегічні цілі Путіна залишаються невизначеними.

З початку війни в Україні президент РФ Володимир Путін не зміг досягти жодної з основних цілей, а його армія відстає на два тижні від планів. Про це на закритому брифінгу для журналістів у вівторок, 10 травня, заявив високопосадовець Міністерства оборони США, повідомляє Радіо Свобода.

"Він (Путін - ред.) продовжує нарощувати сили та зазнавати втрат. Він продовжує бачити, що деякі з його можливостей зменшуються. Переважно йдеться про артилерійський бій. Путін не досяг жодної з основних цілей. Маріуполь досі не захоплений. Опір Азовсталі триває", - заявили в Пентагоні.

Чиновник американського відомства зазначив, що за їхніми розрахунками Путін відстає на два тижні від того, на яких позиціях він хотів би бути на Донбасі та на півдні, і незрозуміло, як ситуація розвиватиметься.

"Будьте впевнені, що українці можуть продовжувати захищати свою територію", - наголосили у Пентагоні.

Там також додали, що довгострокові плани загарбників залишаються туманними.

"Нам незрозуміло, наскільки змінилися якісь стратегічні цілі Путіна. Ми не знаємо, чи хоче він просто контролювати Донбас і оголосити перемогу, чи він хоче використати цей контроль для подальших атак", - сказав чиновник Пентагону, додавши, що вони не мають абсолютної впевненості у планах Путіна.
Добавил: Loci
Категория: Россия 179
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close